nagovijestio iznenađenje?

Butković o Miri Kovaču na listama: Nema podjela u HDZ-u, trebamo pokazati širinu

14.06.2020 u 18:49

Bionic
Reading

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za Dnevnik N1 kazao je kako od sutra neće više biti naplate mostarine na Krčkom mostu, kao i da se cijene cestarina ove godine neće povećavati u sezoni.

Vlada je donijela odluku da se spoje dvije tvrtke autocesta i ukida se mostarina na krčkom mostu. To neće biti promjenjivo, kazao je Oleg Butković za N1.

"Nitko to neće vratiti, od 15. lipnja nema više naplate mostarine i donijeli smo odluku da neće biti povećanja cijene trajekta i cijene cestarina. Želimo privući turiste na taj način", rekao je Butković.

Dodao je kako će se sutra potpisati ugovor od 50 milijuna kuna za obnovu krčkog mosta.

Rekao je i kako je Ministarstvo turizma s HTZ-om predložilo mjeru da se turistima olakša dolazak na otoke tako da se ne plaća trajekt. Kazao je i kako je do sada bio subvencioniran prijevoz studenata, srednjoškolaca i osnovnoškolaca s lokalnom samoupravom.

"Vjerujem da ćemo napraviti i određeni pomak, jer smo u četiri godine proveli i druge projekte, a velik dio investicija je napravljen u Rijeci i Istri", kazao je Butković, te spomenuo kako je SDP htio prodati autoceste, dati ih u monetizaciju na 50 godina, a da je HDZ restrukturirao tvrtke i da se država koristi tim resursom.

Kazao je kako će u odnosu na SDP-ovu listu HDZ-ova biti bolja.

"Naša će lista biti s ljudima koji su se dokazali na funkcijama u Vladi, lokalnoj razini te Saboru", rekao je Butković, i kazao kako je njihova  lista u 8. jedinici biti pobjednička, a da će na njoj biti i Anton Kliman. 

"Najspreminij i najbolji trebaju ići na liste, oni koji mogu pomoći HDZ-u. To su kriteriji, sve su drugo špekulacije", rekao je Butković, te naglasio kako još sutra traju konziltacije, kada će se odlučivati i o Stevi Culeju i o Miri Kovaču.

"Unutarstranački izbori završili 15.03. i nema nikakvih podjela u HDZ-u više. Sutra ćemo vidjeti koja će se imena pokazati na listama, ali trebamo pokazati širinu", rekao je Butković.