nije nepoštovanje

Butković o spornoj Thompsonovoj pjesmi: HDZ-ov skup bio je veličanstven, mislim i da je Merkel bila zadovoljna

22.05.2019 u 11:01

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu kako je skup HDZ-a u Ciboni bio veličanstven, pa misli da je i HDZ-ova gošća, njemačka kancelarka Angela Merkel, bila zadovoljna, te zanijekao da je HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel jer je puštena i pjesma Marka Perkovića Thompsona, čiji su nastupi bili zabranjeni i u Njemačkoj

Upitan je li zbog Thompsonove pjesme HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel, koja je na skupu u dvorani Dražena Petrovića osudila nacionalizam, Butković je novinarima pred Banskim dvorima kazao kako se ne radi o nepoštovanju ugledne gošće.

'Bože sačuvaj! Zašto bi pokazali nepoštovanje? Skup je bio veličanstven, bila je pozitivna atmosfera, a mislim i da je Merkel bila zadovoljna', rekao je.

Dodao je kako nije čuo nikakve reakcije iz Njemačke, iako je puštanje Thompsonove pjesme izazvalo brojne reakcije u njemačkim medijima.

Na upit N1 televizije glasnogovornik njemačke kancelarke poručio je da ona osuđuje nacionalizam.

'Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati tijekom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom svog posjeta Zagrebu jasno izrazila svoj stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu', objavio je N1 odgovor iz Njemačke.

  • +31
Središnji predizborni skup HDZ-a za izbore za Europski parlament Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL