U TIJEKU SJEDNICA

Burno u HDZ-u zbog kontroverznog prijedloga Kosorice

04.04.2012 u 10:57

Bionic
Reading

U središnjici HDZ-a u Zagrebu u 10 sati počela je sjednica Predsjedništva stranke na kojoj bi se trebalo raspravljati o prijedlogu Jadranke Kosor da se predsjednik stranke bira po načelu 'jedan član – jedan glas'

Navedeni prijedlog prošlog tjedna je izazvao niz negativnih reakcija članova, a drugačije nije bilo ni prije današnje sjednice Predsjedništva.

Netom prije ulaska u stranačke prostorije Kosoričin zamjenik i jedan od kandidata za čelnu funkciju, Darko Milinović, ponovio je kako 'nije dobro da se u pola izbornog procesa mijenjaju izborna pravila'.

'Prijedlog biranja predsjednika stranke po načelu 'jedan član – jedan glas' treba podržati, ali kada se za to stvore uvjeti', kazao je Milinović

Prijedlogom Jadranke Kosor nije oduševljen ni potpredsjednik stranke Andrija Hebrang, koji je novinarima poručio da će šefici stranke predložiti da povuče prijedlog pod uvjetom da svi kandidati u svoje programe unesu obećanje da će za šest mjeseci pozvati na izbore koji će biti neposredni.

'Na taj način ideja bi ostala, nitko ne bi poentirao, a stranka bi se stabilizirala', pojasnio je Hebrang

Pri dolasku u središnjicu HDZ-ovce su dočekali aktivisti Građanske akcije koji su razvili transparent 'Ne nagodbi – zatvor'. Oni smatraju da HDZ kao stranka koja sjedi na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media ne smije postići nagodbu s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, već zbog čišćenja u stranci svi moraju u zatvor.