BITKA ZA GLAVAŠA

Burić: Hrvatsko pravosuđe ruši hrvatsku državu!

14.03.2011 u 10:19

Bionic
Reading

Da je Ivica Zbožil 'lažni svjedok i sudionik u montiranju političke presude Branimiru Glavašu', a ta je presuda 'opasna po ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske', ustvrdili su saborski zastupnici HDSSB-a Dinko Burić i Vladimir Šišljagić najavljujući i mogućnost podnošenja tužbe protiv sudaca koji su presudili Glavašu

Držeći u rukama subotnje izdanje Glasa Slavonije, u kojem se Branimir Glavaš teško obrušio na Ivicu Zbožila u povodu presude kojom ga je Vrhovni sud oslobodio optužbi za gospodarski kriminal, prvaci HDSSB-a ponovili su Glavaševe optužbe, podsjetili na teze o montiranom suđenju svom ideološkom vođi, a suce Županijskog suda u Zagrebu i Vrhovnog suda RH koji su potpisali presude optužili za ugrožavanje državne neovisnosti i nacionalnu veleizdaju.

'Presude Branimiru Glavašu izravna su prijetnja hrvatskoj državi i njezinu ustavno-pravnom poretku. U njima se ne priznaje postojanje hrvatske države do 8. listopada 1991. čime se sve hrvatske branitelje koji su branili domovinu do tog dana proglašava pobunjenicima i rušiteljima SFRJ. Time se negira agresija Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku, ZNG i HV proglašava se nelegalnim vojnim formacijama, a Domovinski rat unutarnjim sukobom, dakle građanskim ratom. Za početak rata krivo je 'stvaranje paravojnih hrvatskih vojnih formacija HDZ-a, na što je kao odgovor došlo do naoružavanja paravojnih srpskih formacija JNA.

Time su te presude postale temelj srbijanskom tužiteljstvu za progon svih hrvatskih branitelja koji su do toga dana branili Hrvatsku, pa je presudom Glavašu presuđeno svim hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu', grmio je Burić s govornice u sjedištu HDSSB-a u Osijeku tvrdeći da takvim obrazloženjem Vrhovni sud ne priznaje odluke Hrvatskog sabora od 25. lipnja 1991. o suverenosti i samostalnosti RH, niti Deklaraciju o Domovinskom ratu od 13. listopada 2000. godine.

Nazvavši ih opasnim udruženim zločinačkim pothvatom rušenja ustavno-pravnih temelja hrvatske države, iza kojega stoje 'diplomacije država što Hrvatsku nikada nisu željele, strane prosrpske i antihrvatske organizacije poput Veritasa i Amnesty Internationala, razne domaće nevladine udruge među kojima neke financira i Vlada RH te državne i pravosudne institucije poput DORH-a, koji također kriminalizira Domovinski rat', Burić je ustvrdio da te presude nitko u Hrvatskoj ne smije priznati.

Burić se pita i zašto DORH ne pokreće postupak protiv Branimira Glavaša i drugih koji tvrde da je Ivica Zbožil zaštićeni svjedok '06' na suđenju Glavašu, jer otkrivanje njegova identiteta je kazneno djelo.

'Do zadnjeg daha ću širiti istinu o presudi Branimiru Glavašu. Za mene je to ne samo politička, nego i životna misija', zaključio je Burić i dodao kako se od Biblije i presuda Glavašu nikad ne odvaja.

Na naše pitanje ima li dokaza za tvrdnje da je upravo Zbožil bio zaštićeni svjedok na suđenju Glavašu i da je navodno lažno svjedočio u dogovoru s prvacima HDZ-a koji su mu zauzvrat obećali oslobađajuću presudu u postupku koji se vodio protiv njega, a što je Zbožil opovrgnuo u izjavi za tportal, Burić nas je uputio na web stranicu Branimira Glavaša gdje sve to stoji te da sami provjerimo vjerodostojnost tih navoda.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić prepričao je povijesti stranke i sukoba s vladajućih HDZ-om te njihovo viđenje političkog trilera oko kaznenog progona Branimira Glavaša prepunog lažnih dokaza i potkupljenih svjedoka, terora, represije i zastrašivanja, zavjera i podmetanja, zbog čega 'nevini završavaju u zatvorima, a lopovi i kriminalci zadovoljno trljaju ruke'.