ZIMA SE VRATILA

Bura zatvorila dionicu Sveti Rok - Maslenica

26.12.2010 u 08:24

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše , a snijeg u Gorskom kotaru i Lici otežava promet - javlja jutros Hrvatski autoklub (HAK). Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet. Obilazak, samo za osobna vozila, je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54), a za sva ostala preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Državna cesta D 54 Maslenica- Zaton Obrovački i Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.

Zbog zimskih uvjeta na dionici autoceste A 6 Rijeka- Zagreb, između čvorova Bosiljevo 1 i Kikovica, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Obilazak je „starom cestom“ kroz Gorski kotar (D 3). U Lici, zimski su uvjeti samo na dionici državne ceste D 25, Gospić-Karlobag.

Na Paškom i Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), a na dionici Novi Vinodolski-Senj dodatno i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić.