blizu kuća

[FOTO/VIDEO] Požar na Pelješcu gase tri kanadera; glavni vatrogasni zapovjednik uvjeren da će uskoro biti ugašen

30.06.2020 u 15:09

Bionic
Reading

U Kućištu na poluotoku Pelješcu u utorak je buknuo požar, a prema riječima glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića stanje je bolje nego što je to bilo prije nekoliko sati. Tri kanadera iz sastava Oružanih snaga pridružili su se gašenju požara na području Orebića

Požar guste borove šume koja ide do kuća buknuo je u Kućišću na Pelješcu malo poslje 13h, objavio je portal Korčula online. Portal navodi kako je na terenu više od 40 vatrogasaca te da kuće zasad nisu ugrožene.

Kanaderi su došli u pomoć vatrogascima iz Orebića, Kune Pelješke, Vignja, Lovišta, Trpnja i Korčule.

"Požar nije pod kontrolom. Širi se prema vrhu brda Sv. Ilija i stvara probleme na grubom terenu, a gašenje otežava i vjetar. Dolazak kanadera će nam svakako pomoći, a po potrebi aktivirat ćemo i dodatne snage s Pelješca i Korčule", izjavio je ranije županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Međutim nekoliko sati kasnije stanje se ipak popravilo. 'Situacija na terenu je dobra, vatrogasci požar drže pod kontrolom, a upućen je i treći Canadair da pomogne u gašenju. Vjerujemo kako će požar uskoro biti ugašen', rekao je za DubrovnikNet glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Korčula online

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da je to drugi angažman zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je počela 15. lipnja.

  • +4
Požar na Pelješcu Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme protupožarne sezone od 15. lipnja do 30. rujna ustrojila protupožarne namjenski organizirane snage te pomaže u gašenju požara, podsjetili su iz MORH-a.