SEDAM GODINA ŠUTNJE

Budiša dao bezrezervnu podršku Kosoru

04.09.2010 u 21:16

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je danas u Zadru na izbornoj skupštini gradskoga ogranka stranke da je HSLS jedina politička stranka koja "nije opredijeljena na hrvatskome političkom tržištu".

Kako je rekao Kosor, u Hrvatskoj su danas sve stranke opredijeljene te postoji lijeva i desna koalicija, a HSLS je jedina stranka koja nije opredijeljena na hrvatskome političkom tržištu.

"U Zadru ćemo se najprije obratiti mladima, ali i akademskoj zajednici čiji su istaknuti članovi i osnovali zadarski HSLS", izjavio je Kosor.

Za novoga predsjednika zadarskoga HSLS-a izabran je nekadašnji HNS-ovac i nezavisni vijećnik u zadarskome Gradskom vijeću Željko Predovan. Novoizabrani predsednik zadarskoga HSLS-a najavio je učvršćenje pozicije HSLS-a na političkom centru u gradu Zadru.

Kao jezgru novoga HSLS-a u Zadru predstavio je potpredsjednike gradskoga ogranka - Patriciju Jureško-Perović, dr. Damira Klarića, dr. Damira Mišlova, Danijela Božajića i Josu Kneza.

Izborna skupština Županijske organizacije HSLS-a Zadarske županije održat će se 4. listopada.

Problemi u zadarskome HSLS-u počeli se kada je bivši predsjednik toga ogranka i potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić dao ostavku nakon izlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije s HDZ-om.

Prvi put nakon sedam godina šutnje na izbornoj skupštini zadarskoga HSLS-a govorio je bivši predsjednik stranke Dražen Budiša. Dao je bezrezervnu potporu predsjedniku stranke Darinku Kosoru, prenosi HRT.