ĐAPIĆ ODBACIO OPTUŽBE

'Bubalu očito trebaju novci za koncert u Tomislavgradu'

12.06.2009 u 12:50

Bionic
Reading

Bivši osječki gradonačelnik Anto Đapić (HSP) odbacio je na današnjoj konferenciji za novinare sve kako je rekao 'neutemeljene optužbe novoga osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB) vezano za netransparentno trošenje gradskih novaca i nastale dubioze nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika'

Više je nego jasno da se 'tzv. financijski stručnjak Bubalo' nije snašao u gradskom financijskom sektoru koji je za njega očito preozbiljan u odnosu na daleko jednostavnije poslovanje u Županiji, te da s 'ciljem diskreditiranja mene osobno i dosadašnje gradske vlasti iznosi paušalne ocjene, jer u protekle četiri godine koliko sam uglavnom bio gradonačelnik, obavljene revizije nisu imale ozbiljnije primjedbe na poslovanje', kazao je Đapić.

Dodao je kako je novi gradonačelnik Bubalo 'čim je sjeo u gradonačelničku fotelju isplatio račune onim tvrtkama koje su 'njihove' premda se mogao dogovoriti rok za plaćanje i do 60 dana u kojem bi se roku i punila gradska blagajna'.

Ustvrdio je kako 'očito treba osigurati novce za organiziranje koncerta u Tomislavgradu' gdje će članovi HDSSB-a u društvu s Branimirom Glavašem koji se tamo nalazi nakon izricanje presude za ratni zločin, proslaviti pobjedu HDSSB-a na proteklim izborima.

Bivši gradonačelnik Đapić je ponovio kako novi osječki gradonačelnik upute o poslovanju u Gradu Osijeku 'dobiva od svog mentora i šefa Branimira Glavaša'.

Ustvrdio je kako je novom gradonačelniku ostavio više nego dobre projekte, te da mu zamjera 'što plaši zaposlenike gradske uprave s isplatom plaća'.

Novi osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, odmah nakon preuzimanja te funkcije od Ante Đapića, novinarima je izjavio kako je zatekao 'više nego katastrofalno stanje u gradskoj blagajni', da su rashodi Grada već sada nakon prvih pregleda poslovanja veći za oko 68 milijuna kuna od prihoda te da svakodnevno otkriva nove 'dubioze i netransparentnost u poslovanju'.

Najavio je rebalans proračuna za 50-tak milijuna kuna, te maksimalno rezanje svih troškova.