RUKOMET JE HIT

Brojne političke i druge face došle su u Split na sraz Hrvatske i Srbije

12.01.2018 u 21:39

Bionic
Reading

U splitskoj Spaladium Areni Hrvatska je uvjerljivo savladala Srbiju u prvoj utakmicu Europskog prvenstva u rukometu u utakmicu koju je došao gledati i gotovo čitav državni vrh. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pojavila se odjevena u dres rukometne reprezentacije s brojem 10. "Iznad svih.... Hrvatska. Idemo, Kauboji!", napisala je na Facebooku tijekom utakmice.

A u Spaladium Areni u kojoj je i službeno otvoreno Europsko prvenstvo za rukometaše navijao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković u društvu člana predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je i predsjednik sestrinskog HDZ-a koji djeluje u toj zemlji.

Kako nije bilo klasičnog otvaranja, gledateljima u Areni su se putem video-ekrana obratili predsjednik Europskog rukometnog saveza Michael Wiederer i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, kojeg je publika žestoko izviždala. Potom je Indira Levak izvela himnu prvenstva pjesmu 'Na krilima pobjede'.

  • +15
Brojne političke face došle su na rukomet u Split Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Uz predsjednika Vlade RH Plenkovića, utakmicu su pratili i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar financija Zdravko Marić i ministar uprave Lovro Kuščević. U Splitu je u premijerovu društvu viđen i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.