VIŠE OD 120 OZLIJEĐENIH

Broj žrtava u požaru u Rusiji popeo se na 117

08.12.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Broj žrtava požara koji je u petak navečer izbio u noćnom klubu u ruskom gradu Permu povećao se na 117, a ozlijeđenih je više od 120 od kojih su mnogi u teškom stanju, najnovija je bilanca nesreće objavljena u utorak

PERM - "U bolnicama u Permu umrlo je još četvero ljudi", priopćio je u utorak čelnik ruskog Ministarstva za izvanredna stanja za to područje, kako je prenijela ruska agencija Itar- Tass.

U bolnicama u drugim gradovima zbrinuto je oko stotinu ljudi.

Požar je izbio kada su iskre vatrometa zapalile zidne i stropne obloge od pletenog pruća u prepunom klubu "Šepavi konj", nakon čega je više od 200 ljudi u panici pojurilo k jedinom izlazu.

Policija je po nalogu suda u Permu u nedelju pritvorila vlasnika kluba, dvoje menadžera i muškarca zaduženog za vatromet, zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja i zbog nepridržavanja protupožarnih propisa.

Ruski premijer Vladimir Putin uputio je oštru kritiku vatrogasnim i zdravstvenim čelnicima zbog nemara, a obiteljima žrtava obećao je odštetu, naveo je Reuters.

Putin je juče doputovao u Perm, grad na Uralu, oko 1.150 kilometara istočno od Moskve, gde je prisustvovao izvanrednom sastanku čelnika i položio cvijeće na ulazu u noćni klub.

Ruski premijer je istaknuo kako se u svezi sa sigurnosnom situacijom na tom području moraju izvući "zaključci na službenoj razini", odnosno moraju se uvesti sigurnosne mjere na mjestima gdje se održavaju veliki skupovi, kao i sigurnosne mjere u slučaju požara, navela je ruska agencija.