PROMET PREKINUT U OBA SMJERA

Broj poginulih u prevrtanju autobusa na A1 porastao na osam

23.06.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Broj poginulih u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani porastao je na osam jer je jedna osoba naknadno pronađena mrtva na mjestu nesreće, doznaje se od ličko-senjske policije

Češki autobus je jutros oko 3,50 sati na putu prema Zadru iz još nepoznatih razloga probio zaštitnu ogradu, prešao u suprotni smjer i prevrnuo se na bok.

Osam poginulih te smrskani autobus ostat će zbog težine nesreće na cesti do završetka očevida koji bi mogao potrajati satima.

Među poginulima je i sedmogodišnje dijete.

U Općoj bolnici Gospić zbrinute su 44 ozlijeđene osobe od kojih je troje najteže ozlijeđenih dovezeno nešto prije 9 sati helikopterom u zagrebački Klinički bolnički centar Dubrava. U KBC-u Dubrava zadržana je 60-godišnja češka državljanka i za sada je stabilno, a dvoje djece je prebačeno u Klinički bolnički centar Rebro.

U gospićkoj bolnici doznaje se da je angažiran sav postojeći medicinski kadar koji je odradio trijažu i obradu pacijenata te su sve ozlijeđene osobe zbrinute unutar 'zlatnog sata'.

Ozlijeđeni putnici koji su ostali u gospićkoj bolnici stabilnog su stanja i dobro se oporavljaju, rekla je Hini ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Grba Bujević, koja se zbog ozbiljnosti nesreće osobno uključila u pomoć ranjenima.

Pružena im je najbolja moguća skrb, kazala je Grba Bujević.

Prema njenim riječima, troje je podvrgnuto operaciji, no ne zbog povreda vitalnih organa, nego mekih tkiva ili prijeloma, dok preostali ozlijeđeni imaju nešto lakše ozljede.

Točan broj putnika u autobusu, koji su iz Češke putovali na ljetovanje u Zadar, još uvijek nije poznat.

Uzrok prevrtanja autobusa i ostale okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom.

Na mjestu nesreće koje je ograđeno policijskom trakom nalaze se razbacane stvari putnika.

Zbog prekida prometa u oba smjera autocestom A1 između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, vozi se obilazno.

Očekuje se da će ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetiti ozlijeđene u gospićkoj bolnici i obići službe