putovanje u doba covida-19

Brodsko-posavska županija neće objedinjavati općine za promet s propusnicom

10.04.2020 u 14:19

Bionic
Reading

Iako je u zadnja dva dana zaraza koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji potvrđena 'samo' jednoj osobi, iz županijskog Stožera civilne zaštite u petak su rekli kako zasad neće objedinjavati općine kako bi se proširilo područje za promet s propusnicom

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković kazao je kako je spomenuta novozaražena osoba bila u kontaktu s oboljelom izvan područja županije, a nakon povratka kući bila je u samoizolaciji.

Unatoč manjem broju zaraženih (ukupno 19 od kojih je jedna osoba umrla), Cvitković je istaknuo kako županija i dalje bilježi uzlazni trend broja oboljelih, zbog čega je ponovno pozvao građane da se pridržavaju uputa Stožera.

Ustvrdio je kako je takvu inicijativu za istočni dio županije pokrenuo Grad Slavonski Brod i to bez koordinacije sa županijskim Stožerom.

 Sličnu inicijativu za zapadni dio županije, dodao je, pokrenule su tamošnje općine, ali su odmah dobile odbijenicu od strane Grada Nove Gradiške.

 Bošnjaković je pojasnio kako na ovom području živi 115.000 stanovnika, te bi kretanje bez ograničenja prema mišljenju epidemiologa doprinijelo širenju virusa.

 Iz brodsko-posavske policije navode kako su na području županije 904 osobe u samoizolaciji, a tri su kršile ovu zaštitnu mjeru. Istovremeno, 32 od 9983 kontrolirane osobe nisu imale valjanu propusnicu tijekom cestovnih kontrola.