NAKON PRVE PROPALE PRIVATIZACIJE

Brodogradilišta još bude interes

31.03.2010 u 17:49

Bionic
Reading

Za privatizaciju brodogradilišta ima zanimanja investitora, otkupljeno je već nekoliko ponudbenih dokumentacija, a hoće li biti ponuda to će se tek vidjeti, izjavio je danas ministar gospodarstva Đuro Popijač uoči sjednice Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Na novinarski upit da komentira prijedlog radnika riječkog brodogradilišta 3. maj da radnici, ako ne uspije privatizacija, od Vlade dobiju dionice na pet godina, Popijač je kazao da ne zna što je njihov prijedlog i da ga još nije vidio.

Svi koji žele pridonijeti rješavanju situacije oko brodogradilišta mogu dati svoje prijedloge, sa svakim ću rado razgovarati, rekao je Popijač

Ponovivši da za taj prijedlog nije još čuo, iako su ljudi iz 3. maja nekoliko puta bili kod njega, Popijač ih je pozvao da dođu, da bi o tome vrlo rado razgovarao.

Pritom je podsjetio da se svaki, pa i prijedlog radnika 3. maja, mora uklopiti u hrvatske propise.

Komentirajući prijedlog zaposlenika 3. maja kao svojevrsni plan B ako propadne privatizacija, predstavnik sindikata u Upravnom odboru HFP-a Ozren Matijašević je kazao da je to logično traženje jer su radnici najzainteresiraniji za brodogradilište, a u njemu postoje i najveći stručni potencijal za izradu održivog plana poslovanja.

Stečaj bi u slučaju neuspjele privatizacije za to i sva druga brodogradilišta bio najgore rješenje, naglašava Matijašević i dodaje da prijedlog zaposlenika 3. maja treba podržati i Vlada.

Time bi se u slučaju neuspjele privatizacije ipak očuvala brodogradilišta, kaže Matijašević koji vjeruje da bi radnici uspjeli kontrolirati sve procese u sklopu tog održivog plana.