GRADSKO VIJEĆE ODBILO PRIJEDLOG

Brođani mogu odahnuti, nema prodaje gradskih nekretnina

01.07.2011 u 17:34

Bionic
Reading

Obitelji koje žive u nekretninama koje su u vlasništvu Grada Slavonskog Broda mogu odahnuti. Na jučer održanoj maratonskoj sjednici Gradskog vijeća, koja je trajala gotovo 13 sati, nije dana suglasnost za predloženu prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu, a kako doznajemo, ukoliko do spomenute prodaje dođe, obitelj čitatelja Fidanija koji se našoj redakciji obratio pismom imat će mogućnost prvokupa kuće u kojoj živi već 40 godina

'Saznali smo da će na dnevnom reda sjednice Gradskog vijeća ponovo biti rasprodaja gradske imovine. Stanare ponovo nitko nije ništa pitao, što znači da nas opet žele izbaciti na ulicu. Očito je da je budući kupac parcela zasigurno netko jak. Naime, sve su parcele spojene i cijena je sada dva milijuna eura, te je jasno da kupac može biti samo netko od jakih igrača', napisao je Mesut Fidani u svom pismu, najavivši prosvjed na dan održavanja sjednice Gradskog vijeća.

Ponukani pismom g. Fidanija, kontaktirali smo gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu. On nam je potvrdio da Gradska uprava ima namjeru izvršiti prodaju nekretnina. Dodao je da nitko neće završiti na ulici jer Grad Slavonski Brod u vlasništvu ima zamjensku nekretninu u koju bi, u slučaju prodaje predmetne nekretnine, smjestio obitelj Fidani. No, stvari su se u ipak preko noći promijenile, te je g. Fidaniju umjesto o zamjenskoj nekretnini dogovorena mogućnost prvokupa, na čemu je i inzistirao.

'Nije bilo nikakvih prosvjeda. U međuvremenu je postignut obostrano prihvatljiv dogovor: Uz predloženu odluku o prodaji gradskih nekretnina bila je uvrštena i dopuna po kojoj se radi parcelacija te se g. Fidaniju pruža mogućnost prvokupa, da mogu trajno ostati u prostoru u kojem žive već desetljećima', izjavio je za tportal Marinko Krpan, stručni suradnik za odnose s javnošću Grada Slavonskog Broda.

Ipak, zasad obitelj Fidani neće morati koristiti pravo prvokupa. Naime, na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća koja je trajala punih 13 sati, te je završila noćas u 23 sata, predložena odluka o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada nije prošla jer nije dobila potreban broj glasova.

'Do daljnjega od prodaje ovih zemljišta i kuća nema ništa! A kada se i dogodi, gospodin Fidani će imati mogućnost prvokupa što ga apsolutno zadovoljava', dodao je Marinko Krpan.