MJESEC DANA OD NESTANKA

Brljansko jezero gotovo isušeno, Antoniji ni traga

07.07.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Točno je mjesec dana prošlo od nestanka Antonije Bilić, koju policija i dalje traži, ali bez pravih rezultata, što samo pridonosi bujanju različitih teorija o tome kakva je sudbina nestale djevojke

Do kraja dana Brljansko jezero trebalo bi u potpunosti biti isušeno, najavio je načelnik šibenske policije Ivica Kostanić, pretražuje se i područje uz cestu Drniš – Split, počevši od mjesta Prugova do Kočinjeg brda, a dalje će se pretraživati i tok rijeke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka.

U današnjoj pretrazi sudjeluje oko 120 osoba, i to većim dijelom policajci Interventne, Specijalne i Kriminalističke policije te pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci.

Policija, stalno ističu, i nadalje nastavlja s drugim aktivnostima kroz detaljno kriminalističko-analitičko istraživanje svih raspoloživih podataka i obavijesti.

Podsjetimo, 17-godišnja Antonija Bilić nestala je 7. lipnja kad se ukrcala u kamion na mostu na Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag. Dragan Paravinja, kojega se sumnjiči za njezino ubojstvo i u čijem su kamioni i pronađene kapi krvi te kosa Antonije Bilić, neprestano mijenja svoj iskaz.

Priča se ponovila i jučer, kada je na sudu u Sokolcu, nakon što je ranije priznao da ju je ubio, Paravinja izjavio da je nije ubio, a priznanje je, kaže, dao istražiteljima u Banjoj Luci nakon što su ga pretukli. Odmah se oglasila glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja, koja je odbila komentirati Paravinjine navode podsjetivši da se on u svim dosadašnjim iskazima pokazao nevjerodostojnim, pa tako i u ovom slučaju.

Dok Antonijino tijelo ne bude pronađeno, premda policija tvrdi da vjeruje i postavlja se kao je živa, a u smrt ne vjeruje ni njezina obitelj, pa i u stranim zemljama preko letaka traži Antoniju, a uz više puta dokazano nevjerodostojan Paravinjin iskaz, taj silovatelj kojega traže i BiH te Srbija, a slobodno se unatoč tome prešetavao cijelom regijom, teško da će moći odgovarati za Antonijino ubojstvo.

Istovremeno, Paravinja uporno odbija testiranje detektorom laži, a povezan je i s drugim slučajevima nestanka mladih djevojaka u drugim zemljama i često je prelazio granice, pa se pojavila sumnja da je Antonija Bilić postala žrtva trgovine ljudima, a policija, koja neočekivano revno dijeli informacije s javnosti u ovom slučaju, otvorila je vrata i sumnjama da je riječ o prodaji organa.