OBLJETNICA PRIZNANJA RH

Milijan Brkić žrtvama: Hvala Vam što danas možemo reći da smo svoji na svome

15.01.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić oglasio se na Facebooku povodom 28. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. 'Imamo svoju Hrvatsku i neka nam svaka žrtva bude vodilja da slijedimo svoje snove i zajedno gradimo našu Hrvatsku', poručio je Brkić na početku objave čiji nastavak prenosimo u cijelosti

''Stvorili smo međunarodno priznatu Hrvatsku. Slavimo noćas, a onda zasučimo rukave na izgradnji nove demokratske države', riječi su prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana suradnicima na dan međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja 1992.

U tom svjetlu i danas se na 28. godišnjicu te obljetnice s posebnim pijetetom i ponosom prisjećamo svih hrvatskih branitelja, koji su dali svoje živote za slobodnu i suverenu međunarodno priznatu hrvatsku državu kakvu su sanjali i za koju su živjeli. Njihova žrtva i bezuvjetna ljubav prema Domovini obvezuju nas da učinimo sve da se procesuiraju ratni zločini i kazne njihovi počinitelji te riješi pitanje svih nestalih osoba. To je naša dužnost prema svakoj žrtvi koja je utkana u temelje hrvatske države i obveza prema njihovim obiteljima.

Na današnji dan obilježavamo i 22. godišnjicu završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

S iznimnim poštovanjem prisjećamo se svih žrtava koje su kroz bremenitu povijest i hrvatske križne puteve dale svoje živote za našu voljenu Hrvatsku. Vaša žrtva nikada ne smije biti zaboravljena, a vaša hrabrost i odlučnost, ljubav prema narodu i Domovini, neka nam svima bude vodilja da slijedimo svoje snove i zajedno gradimo i idemo naprijed. Neka Vam je vječna slava i laka hrvatska zemlja koju ste toliko voljeli. Hvala Vam što danas možemo reći da smo SVOJI NA SVOME!

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što', poručio je Milijan Brkić.