o stanju hrvata u srbiji

Brkić u nacionalnom zanosu: Srbija čini 'grijeh propusta', to više nećemo tolerirati

21.04.2017 u 10:24

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na Facebooku je objavio vrlo emotivnu poruku o situaciji Hrvata u Srbiji: 'Teško je danas biti Hrvat i katolik u Srbiji. Oni žive vrlo teško i često u strahu'

Nakon što je u povodu Dana žena na svom profilu na Facebooku objavio vrlo emotivnu i nadahnutu poruku zaključivši da bi bez žena svijet bio prazan, i uz tu poruku podijelio pjesmu Tonyja Cetinskog 'Žena nad ženama', sada je Milijan Brkić u nacionalnom zanosu objavio vrlo emotivnu poruku o situaciji Hrvata u Srbiji.

Uz svoju poruku objavio je i sliku Alojzija Stepinca i jedan njegov citat.

'Teško je danas biti Hrvat i katolik u Srbiji, riječi su koje se vrlo često može čuti među Hrvatima u Srbiji. Oni žive vrlo teško i često u strahu zbog brojnih neriješenih otvorenih pitanja koja ih muče', napisao je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na Facebooku, nakon što je u četvrtak sudjelovao na sjednici Odbora za Hrvate izvan RH na temu 'Hrvatska manjina u Srbiji: Položaj i perspektive'.

Brkić je u svojoj objavi ispod naslova 'Vapaj Hrvata iz Srbije za pomoć Republike Hrvatske' poručio kako je jedno od ključnih pitanja koje muče Hrvate u Srbiji njihova zastupljenost u svim tijelima državne vlasti, a posebice u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

'Hrvatska je provela Sporazum po kojem Srbi imaju tri zastupnika u Hrvatskom saboru, no Srbija to ne želi i ne poštuje potpisani Sporazum. Srbija sve deklarativno prihvaća i potpisuje, ali u realnom životu čini vrlo malo ili uopće ne čini ništa po pitanju zaštite manjinskih prava Hrvata u Srbiji.

Time čini evidentan 'grijeh propusta' i krajnje je vrijeme da svi akteri na političkoj sceni u Hrvatskoj progledaju i jasno kažu da se to više neće i ne smije tolerirati', poručio je Milijan Brkić.