sastanak u HDZ-u

Milijan Brkić: HDZ je uvijek spreman za sve, ali nikad nije vodio prljavu kampanju

21.08.2019 u 15:43

Bionic
Reading

Počeli su pristizati pojedini članovi na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Na dnevnom redu im je osnivanje izbornog stožera za predsjedničke izbore, a raspravljat će i o nasljedniku Lovre Kuščevića na mjestu političkog tajnika HDZ-a

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, uoči sastanka komentirao je što očekuje od kampanje.

'HDZ je uvijek spreman za sve, ali nikad nije vodio prljavu kampanju', rekao je Brkić, a na upit je li Ivan Anušić pravo rješenje za voditelja kampanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, rekao je: 'Mislim da je to izvanredno rješenje. Anušić je čovjek koji itekako ima i političko, organizacijsko iskustvo, župan je, prošao je već puno kampanja, pobjednik je u tim kampanjama i mislim da će odraditi dobar posao', javlja N1.

Brkić je dodao kako će svaki član HDZ-a biti uključen u kampanju u onom području u kojem može najviše dati.

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić samo je kratko odgovorio novinarima kako je o poštivanju procedure u pitanju Dubravke Šuice, koja je bila na razgovoru s predsjednicom Europske komisije prije nego li ju je Sabor predstavio kao hrvatsku kandidatkinju za povjerenicu te institucije, premijer sve već rekao.

Na novinarski upit ide li u Europski parlament s obzirom na to da je Dubravka Šuica hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije, Sunčana Glavak rekla je: 'Vidjet ćemo, da.'

Na sastanku bi se trebalo razgovarati i o nasljedniku Lovre Kuščevića na mjestu političkog tajnika HDZ-a, a premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković u utorak je rekao kako će za tu poziciju predložiti Antu Sanadera.