STRAUSS-KHANOV SINDROM

Britanski parlamentarac uhićen zbog pokušaja silovanja

10.06.2011 u 12:38

Bionic
Reading

Konzervativac Andrew Bridgen odlučio je izvesti svoju varijantu skandala Strauss-Khan te je jučer u sitne sate pokušao napastovati 29-godišnju ženu u stanu u Londonu. Nedugo poslije je uhićen i pušten uz jamčevinu. Suđenje počinje sredinom srpnja

Žena koja radi kao istraživačica u britanskom parlamentu prijavila je Andrewa Bridgena, zastupnika Cameronovih konzervativaca, za pokušaj silovanja u stanu u središnjem Londonu jučer rano ujutro. Bridgen je uhićen te uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode u procesu koji započinje sredinom srpnja.

Riječ je o 46-godišnjem ocu dvoje djece koji odnedavno živi razdvojen od supruge, a na političkoj sceni se dosada nije previše isticao. Pobijedio je u izbornom okrugu Midlands u svibnju i praktički je prvi put nastupio pred širom javnošću pred nekoliko dana na BBC-ju kada je branio Cameronovu zdravstvenu reformu. 'Ako ne uspijemo reformirati zdravstvo, podleći ćemo staljinističkim protekcionističkim elementima', izjavio je između ostalog.

Inače je vrlo redovit na sjednicama, a neki se sjećaju i inauguralnoga govora u parlamentu u kojem je rekao kako su najbolji govori nalik na žensku suknju: dovoljno dugi da pokriju sve bitne dijelove i dovoljno kratki da budu interesantni. Očito ga je smisao za metaforu jučer izdao.

Glasnogovornik konzervativne stranke kazao je da je stvar u rukama policije koja istražuje slučaj te bi bilo neumjesno komentirati stvari dok činjenice nisu razjašnjene.