POLICIJA NADOMAK ZLOČINCU

Britanija na nogama zbog opasnog ubojice

07.07.2010 u 20:42

Bionic
Reading

Naoružani i opasni bivši zatvorenik Raoul Thomas Moat (37) nastavlja slati pisma voljenoj bivšoj djevojci Samanthi Stobbart, bijesan što ona navodno sada hoda s policajcem

Britanska je policija na nogama i nudi se nagrada od 10.000 funti osobi koja će pomoći doći do Moata koji je 1. srpnja izašao iz zatvora i odmah počeo ponovno s pucnjavom. U subotu je ubio čovjeka i teško ranio ženu u blizini grada Gatesheada.

Policija sumnja da je Moat kriv za ubojstvo prometnog policajca u nedjelju u East Dentonu u Newcastleu. Snage reda se boje da je kriminalac krenuo rješavati stare račune i zbog toga su u maksimalnoj pripravnosti te upozoravaju građane na budnost i oprez.

Danas je pak nađen šator koji je bjegunac koristio nedaleko od Rothburyja. U lovu na Moata sudjeluje stotinjak policajaca i 40 vozila.

Karakteristično je da Moat sa svih strana šalje pisma ljubavi, ali i mržnje bivšoj djevojci koju je pokušao ubiti jer je odlučila prohodati s drugim čovjekom (Chris Brown, 29), za kojeg je Moat mislio da je policajac i kojeg je također ranio.

Policija šalje poruke preko televizije bjeguncu uvjeravajući ga da nema potrebe niti opravdanje biti ljut na policiju jer ga njegova bivša djevojka nije prevarila s policajcem. Ujedno ga mole da se preda jer je za policiju, kako kažu, važno da ne moraju biti prisiljeni pucati na Moata.

Policija je na mukama jer misli da postoje građani koji pomažu Moatu u bijegu i u skrivanju.