NEPOPUSTLJIVI CAMERON

Britanija i dalje jednom nogom izvan EU-a

18.01.2012 u 15:51

Bionic
Reading

Talijanski premijer Mario Monti i britanski premijer David Cameron nakon sastanka u Londonu održali su zajedničku tiskovnu konferenciju na kojoj je glavna tema bio Međunarodni monetarni fond (MMF) i britanska uloga u rješavanju krize eurozone, javlja The Guardian

Mario Monti kazao je da se s britanskim premijerom Cameronom u mnogočemu slaže kad je u pitanju Europa, piše The Guardian.

Talijanski premijer je objasnio da 'u osnovi dijeli mišljenje s britanskom vladom koja smatra da Europa treba prvo iskoristiti sva svoja sredstva prije nego posegne za nekim drugima'.

Monti je naveo postojeće jedinstveno tržište kao jedno od velikih europskih sredstava te je pozvao na 'vjerodostojnije provođenje postojećih tržišnih pravila'.

David Cameron
je kazao da je Britanija bila jedna od 'osnivačica' i 'veliki pobornik MMF-a', a zatim je podsjetio na prošlogodišnji samit u Cannesu u studenome. Rekao je da Velika Britanija ima tri zahtjeva prije nego što poveća svoj doprinos u MMF-u:

'Vjerujemo da MMF treba kreditirati zemlje, a ne valute. Mi bi djelovali isključivo u partnerstvu s drugima, a prije svega želimo vidjeti da eurozona stoji iza svoje valute', dodao je Cameron.