BRITANCI U FRANCUSKOJ

Britancima Francuzi seksi, ali ne baš inteligentni

29.05.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Britanci koji žive u Francuskoj smatraju da su Francuzi više seksi i vitkiji ali manje inteligentni i duhoviti od njih, po ispitivanju koje je u petak objavio anglofoni časopis TheFrenchPaper koji izlazi u Francuskoj.

Sedamdeset jedan posto od 1000 ispitanih Britanaca smatra Francuskinje seksepilnijima od Engleskinja, 56 posto ih smatra da su Francuskinje privlačnije, 66 posto da su bolje odjevene, a 92 posto da su vitkije.

Što se tiče francuskih muškaraca, 59 posto britanskih ispitanika smatra da su više seksi i bolje odjeveni, 84 posto da su vitkiji, a 47 posto da su privlačniji.

No, više od dvije trećine ih smatra da su Francuzi i Francuskinje općenito manje inteligentni. Više od 80 posto ih smatra da im duhovitost nije jača strana, po ispitivanju TheFrenchPaper, anglofonog časopisa koji izlazi na jugozapadu Francuske u 35.000 primjeraka.

Upitani o životu u Francuskoj, 87 posto Britanaca sada je sretnije nego u rodnoj zemlji a 94 posto se ondje bolje osjeća, od čega većina kaže da jedu zdraviju hranu i više se bave tjelesnom aktivnošću. Trideset posto ispitanika dodaje da su izgubili na težini otkad su u Francuskoj.

"Mnogobrojni Britanci došli su u Francusku ostvariti svoj san i ondje se skrasili", objašnjava Michael Streeter, glavni urednik TheFrenchPaper.

Više od 200.000 Britanaca živi u Francuskoj.