obavještajno izvješće

Britanci objavili informacije o katastrofalnom stanju na terenu: Satnije, koje trebaju imati oko 100 ljudi, u ruskoj vojsci imaju samo po osam vojnika

28.10.2022 u 10:02

Bionic
Reading

Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnovije obavještajne informacije o situaciji u Ukrajini, a one pokazuju slabu popunjenost ruskih postrojbi, zbog čega na dijelu bojišta nisu u stanju poduzimati napadačke operacije, nego samo obrambene

U izvješću se navodi da je Rusija vjerojatno pojačala neke od svojih jedinica zapadno od rijeke Dnjepar mobiliziranim pričuvnicima, no da su te jedinice pojačane s izuzetno niske prethodne razine popunjenosti. Naime u rujnu 2022. ruski časnici opisali su da se satnije u sektoru Herson sastoje od šest do osam ljudi, a trebale bi se sastojati od oko 100 vojnika.

Navodi se da je kod ruskih snaga u posljednjih šest tjedana došlo do jasnog pomaka na dugoročan obrambeni položaj na većini područja prve crte bojišta u Ukrajini, a zaključuje se da je to vjerojatno zbog realističnije procjene zapovjednika da su ruske snage u Ukrajini, koje se suočavaju s velikim nedostatkom ljudstva te su slabo obučene, trenutno sposobne samo za obrambene operacije.

'Čak i ako Rusija uspije konsolidirati dugoročne obrambene linije u Ukrajini, njezin će operativni dizajn ostati ranjiv. Kako bi ponovno preuzela inicijativu, morat će regenerirati kvalitetnije, mobilne snage koje su se sposobne dinamički suprotstaviti ukrajinskim probojima i provoditi napadne operacije velikih razmjera', zaključuje se u obavještajnom izvješću.

  • +7
Uvježbavanje mobiliziranih ruskih pričuvnika Izvor: Profimedia / Autor: Pavel Lisitsyn / Sputnik / Profimedia