NORVEŠKI KRVNIK

Breivik ne želi govoriti o mogućim suradnicima

04.08.2011 u 17:59

Bionic
Reading

Norvežanin koji je nedavno ubio 77 ljudi tvrdi da je zločin koji je potresao svijet izveo sam i odbija govoriti o mogućim suradnicima, objavila je u četvrtak norveška policija

'Pitanja na koja ne želi odgovoriti odnose se na ljude s kojima je možda surađivao, primjerice od koga je kupio nešto nezakonito', rekao je policijski tužitelj Christian Hatlo

Ispitivanje održano u srijedu opisao je kao nešto strože nego dosadašnja dva.

Anders Behring Breivik
(32) po njegovim je riječima policiji rekao da je napad 22. srpnja izveo sam. Priznao je da je detonirao bombu u Oslu, nakon čega se odvezao na 45 kilometara udaljen otok Utoyu gdje je otvorio vatru na mlade okupljene u kampu Laburističke stranke.

'Pričao je o svojim putovanjima u inozemstvo i o tvrtkama s kojima je imao neke veze i to moramo provjeriti', rekao je Hatlo, dodajući da policija istražuje njegova putovanja u više od deset zemalja.

Norveški mediji prenijeli su, citirajući njegova odvjetnika Geira Lippestada, da Breivik postavlja nemoguće uvjete da bi odao ćelije u Europi koje dijele njegova stajališta, uključujući intervju na televiziji i ostavku norveške vlade.

'Mogu potvrditi da ima neke lude zahtjeve koje se ne može shvatiti ozbiljno', rekao je Hatlo.