SULUDA OBRANA

Breivik drži da nije učinio ništa što je za osudu

24.07.2011 u 18:17

Bionic
Reading

Osumnjičeni za krvave napade u Norveškoj u petak u kojima su, prema zadnjim podacima, ubijene 93 osobe, Anders Behrin Breivik priznao je nedjela no drži da nije učinio ništa što bi bilo za osudu, rekao je njegov odvjetnik u nedjelju, a policija je objavila da operacija istrage nije dala rezultata i nikakav eksploziv nije pronađen

‘Njemu se čini da nije učinio ništa što bi bilo za osudu’, rekao je Breivikov odvjetnik Geir Lippestad za televiziju NRK.

Policija, koja je u nedjelju ranije objavila da je osumnjičeni priznao što je učinio, ali ne i kaznenu odgovornost, objavila je također da je prekinula operaciju potrage koja nije dala rezultata.

‘Nikakav eksploziv nije pronađen’ i ‘uhićene osobe su puštene’, objavila je policija.

Osumjičeni je rekao da je jedini počinitelj pokolja u kojem su 93 osobe poginule, 97 je ranjeno i nekoliko ih se smatra nestalima, no policija je provodila istragu kako bi utvrdila je li bilo još napadača na skupu mladih socijaldemokrata na otoku Utoya.

Prema riječima očevidaca šest je osoba bilo privedeno.

U Norveškoj maksimalna kazna zatvora iznosi 21 godinu i na internetskim forumima pojavili su se prijedlozi da se privremeno odobri povrat smrtne kazne.