SKANDAL U DUBROVNIKU

Brazilca pretukao sin lokalnog HDZ-ovca

14.07.2010 u 17:44

Bionic
Reading

Prije dva dana pred dubrovačkim noćnim klubom Fuego pretučen je 23-godišnji Brazilac, koji je trenutno u bolnici pod strogim nadzorom liječnika. Odbjegli nasilnik je, prema pisanju Jutarnjeg lista, sin lokalnog HDZ-ovca

Kako piše Jutarnji list - sve se vidi na snimkama nadzornih kamera. Mladi Dubrovčanin je u nešto manje od 30 sekundi napao vršnjaka iz Brazila, a nakon toga su se svi razbježali i ozlijeđenog mladića ostavili samog u nesvijesti.

Priveden je 23-godišnji Nikola Rudenjak, kojemu je dežurni istražni sudac Istražnog centra Županijskog suda u Dubrovniku odredio pritvor. Rudenjak se tereti da je fizički napao 23-godišnjeg državljanina Brazila Luisa F., a policiji se predao sam jer je policija već bila sakupila sasvim dovoljno materijala za njegovo uhićenje.

Nikola Rudenjak je sin lokalnog poduzetnika koji je bio bliski suradnik negdašnje HDZ-ove gradske vlasti u Dubrovniku.

Na snimci se vidi kako su dvojica Brazilaca razgovarala sa zaštitarom na ulazu u klub nakon čega je mladić, koji je stajao sa strane, upao u razgovor i odgurnuo jednog Brazilca u stranu. U tom trenutku je došao i osumnjičenik koji je bez vidljivog razloga prišao Luisu F. i udario ga šakom u glavu. Mladi Brazilac je pao na tlo, potiljkom udario u kameni pločnik, izgubio svijest i dobio potres mozga, a sumnja se i na izljev krvi u mozak.