OBITELJSKI POSAO

Brat i sestra preprodavali 'istarski' heroin

11.06.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Zagrebačka policija zaplijenila je 261 gram heroina od 40-godišnjeg muškarca i njegove devet godina mlađe sestre koje se sumnjiči da su drogu nabavljali u Istri i preprodavali ju na zagrebačkom narko tržištu

Brat i sestra, oboje već poznati policiji zbog zlouporabe opojnih droga, uhićeni su u srijedu kasno navečer u Lučkom, po izlasku s autoceste Rijeka-Zagreb. Njihov automobil policija je zaustavila prilikom redovnog nadzora vozila. U unutrašnjosti jastuka na stražnjem sjedalu pronađen paket s 250 grama heroina, a u suvozačevim vratima paketić s gramom iste droge.

Nakon toga pretražena je i obiteljska kuća u Stupniku koju su brat i sestra koristili za prepakiravanje i pripremu droge za daljnju prodaju. U kući je pronađeno još desetak grama heroina, digitalna vaga za precizno mjerenje težine i veća količina laktoze koju su koristili za miješanje s heroinom u cilju povećanja mase.

Policija nastavlja istragu kako bi otkrila od koga je dvoje osumnjičenih nabavljalo drogu. Oboje su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom zagrebačkom narko tržištu u uličnoj preprodaji iznosila bi više od 100.000 kuna, kažu u policiji.