BACANJE TUĐMANOVE BISTE U MORE

Branitelji: Zašto sada ne regiraju Pupovac, Kajin i Stanimirović?

02.01.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je i zaprepaštena vandalskim činom za sada nepoznatog počinitelja koji je u Tribunju s postolja demontirao i u more bacio brončanu bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

'Bojimo se da će se slične stvari, u svezi povijesti stvaranja hrvatske države događati i dalje, jer se u društvu, pa i u određenim medijima kontinuirano stvara lažna i nepodnošljiva slika o hrvatskim braniteljima i svemu onome što su tijekom Domovinskoga rata učinili za Hrvatsku', navodi UBIUDR u priopćenju.

Kažu kako ih također brine što prigodom ovakvih vandalskih činova 'nema nikakvih reakcija pojedinih političara poput Stanimirovića, Kajina, Pupovca i drugih koji su iznimno glasni kad se i mnogo manji incidenti dogode u svezi oštećivanja srpskih spomenika u Hrvatskoj'.

Tada se to uzdiže 'na sva zvona', blati 'hrvatski nacionalizam', traže protivnici, a kad se mnogo veći incident dogodi, kao ovaj u Tribunju, tada ne samo oni, već i mnogi drugi šute, marginaliziraju i prave se kao da ništa ne znaju i nisu čuli, navodi se u priopćenju. UBIUDR zahtjeva od policije, ali i svih drugih da se hitro pronađu krivci i da se primjereno kazne.

Šibensko-kniska Policijska uprava jučer je priopćila kako je nepoznati počinitelj u Tribunju na Trgu pjaca, noću 29. na 30. prosinca 2011. s postolja demontirao i u more bacio brončanu bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Protiv nepoznatoga počinitelja nadležnom Državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava radi 'uništenje i oštećenje tuđe stvari', navela je policija.