BOTA NEĆE PJEVATI

Branitelji spriječili nastup tubrofolk pjevača u Kašiću

27.07.2012 u 16:07

Bionic
Reading

Pritisci benkovačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koja je digla glas protiv nastupa turbofolk pjevača Emila Bote i prateće grupe Dijamanti koji su 2. kolovoza trebali nastupiti na proslavi Ilindana u mjestu Kašić, u organizaciji Udruge izbjeglih Srba Ravni kotari, rezultirali su otkazivanjem koncerta

Benkovački branitelji tvrde da je riječ o ratnom zločincu koji je bio pripadnik Alfi zloglasnog Kapetana Dragana. Kao nepobitne dokaze da je Bota sudjelovao u rušenju hrvatskih kuća u selu Bruška i akciji u Škabrnji 1993. godine, kada je strijeljano i likvidirano deset hrvatskih vojnika, navode videozapise koje imaju u posjedu.

Bota je na njima pred kamerama jedne srpske televizije navodno izjavio da mu je ta akcija bila najdraža. Branitelji su u svom priopćenju naglasili da se 'ne protive slavljenju crkvenih fešta', ali se 'oštro protive nastupu grupa i pojedinaca koji veličaju četništvo te su sami sudjelovali u paravojnim formacijama'. Da su dosadašnje proslave Ilindana u Kašiću prošle bez izgreda potvrđuje i glasnogovornik policije Žodan.

'Svako javno okupljanje podrazumijeva i naš angažman, tako i ovo. Suradnja je do sada bila korektna, a na proslavama nije bilo problema', kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Slobodna Dalmacija javlja da je Bota preko benkovačkog dogradonačelnika Miloša Ćiritovića priznao da je uistinu bio pripadnik Alfi, da je tamo došao po prekomandi iz JNA, ali naglašava i da nije počinio nikakav zločin te da je aboliran.