cijepljenje preko reda

Branitelji oboljeli od PTSP-a: Burilovićevo pozivanje na status ratnog invalida je neprimjereno i obmanjujuće

12.02.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja oglasila se priopćenjem u kojeg su iskazali svoje slaganje s poznatim psihijatrom Hermanom Vukušićem koji je istaknuo neprimjerenost postupaka osoba iz javnog života koji su koristeći svoj status priskrbili sebi i svojim bližnjima cijepljenje preko reda.

Vukušić je napisao na Facebooku da su od postupaka osoba koje su se cijepile preko reda ljigavija su samo njihova objašnjenja.

Iz braniteljske udruge su istaknuli da pokušaj opravdanja predsjednika HGK, Luke Burilovića gdje se poziva na status hrvatskog ratnog vojnog invalida smatraju izrazito neprimjerenim i potencijalno obmanjujućim.

'Takvo opravdanje otvara mogućnost za stvaranje lažne slike o tome da hrvatski branitelji imaju prednost za cijepljenje u odnosu na druge građane, kronične bolesnike i invalide. Stoga smatramo važnim još jednom istaknuti da mnogi HRVI boluju i od mnogih drugih kroničnih oboljenja što ih svrstava u rizičnu skupinu, ali unatoč tome još uvijek strpljivo čekaju svoj red za cijepljenje, jednako kao i ostali građani', poručuju branitelji oboljeli od PTSP-a u pripćenju koje je potpisao predsjednik udruge Tihomir Trešćec.

Također su apelirali na sve građane, a pogotovo one koji obnašaju različite javne dužnosti te trebaju biti primjer ostalima, da imaju razumijevanja prema mnogim kroničnim bolesnicima kojima cjepivo može značiti život i poštuju definirane prioritete.