PTSP

Branitelj koji se autom zabio u Sabor završio na psihijatriji

10.12.2008 u 07:47

Bionic
Reading

Robert Kralj, branitelj koji se Yugom 45 u ponedjeljak zabio u saborska vrata, prevezen je noćas u bolnicu Jankomir. Iz policijske postaje je zbog teških duševnih problema završio u psihijatrijskoj bolnici umjesto pred istražnim sucem

Njegovi prijatelj tvrdi kako on boluje od težeg oblika PTSP-a. Svojedobno je bio na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Zbog vožnje u suprotnom smjeru po jednosmjernoj ulici policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu, ali i dvije kaznene prijave - zbog oštećenja tuđe stvari kao i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kralj je rođen u Osijeku, gdje je navodno služio vojsku u 106. osječkoj brigadi. Mobilizirali su ga pred kraj rata. U Zagrebu je bio prijavljen u Ulici Roberta Frangeša Mihanovića u Rudešu, ali ondje nikad nije živio. Njegova prijateljica iz Petrinje tvrdi da je živio uglavnom na ulici: spavao je u Yugu te da mu je taj automobil bio jedini dom.

Policiji je ispričao da se zaletio u Sabor jer je nezadovoljan Ministarstvom branitelja, koje mu je odbilo dati status ratnog vojnog invalida. Tamo pak kažu da je status zatražio dvije godine nakon roka. U prosincu 2007, ukinuli su mu i pomoć od 763,18 kuna. Dobit će prijavu za oštećenje tuđe stvari i dovođenje u opasnost života i imovine. Prijeti mu do pet godina zatvora.

'Neke dodatne mjere sigurno ćemo poduzeti. No ovakve sporadične slučajeve ne može predvidjeti ni jedna služba na svijetu', kazao je za 24 sata Miljenko Radnić iz Uprave za poslove sigurnosti.