KAD NEVOLJA ZBLIŽAVA

Brak Pevecovih jači je od krize

09.12.2009 u 12:59

Bionic
Reading

Unatoč glasinama o razvodu, brak Višnje i Zdravka Peveca, za razliku od njihovog biznisa, kriza nije dotukla: nakon propasti njihova poslovna carstva pojavljuju se u javnosti isključivo zajedno, a pogledi i komunikacija svjedoče o golemoj uzajamnoj podršci i razumijevanju

Nismo mogli ne zapaziti: unatoč drami u tvrtki Pevec, štrajku i očaju radnika, praznim policama u dućanima… vlasnici tvrtke, supružnici Višnja i Zdravko Pevec prilikom svih istupa u javnosti bili su jedno uz drugo, a njihovi pogledi i komunikacija pokazivali su da ih je nevolja zbližila. Ako je uopće bilo točno to da je došlo do zahlađenja u njihovom braku, kao što su izvješćivali pojedini mediji proteklog ljeta, poslovna nevolja ih je očito snažno okrenula jedno drugome.

Dani sreće i Višnjina pjevačka karijera

Višnja pred muralom u hotelu Picok

Bjelovarski poduzetnički par Zdravko i Višnja Pevec pravi su hrvatski celebrityji. Mediji su pratili njihov život i u vrijeme poslovnog uspjeha pa smo tako mogli saznati da im je omiljena zabava košenje trave, a u legendu je ušlo otkriće da je Višnja Pevec osobno živopisno uredila njihov hotel Picok: ona sama dominira muralom, u liku konobarice koja služi veselo društvo, a cijeli je prostor bogato ukrašen umjetnim cvijećem i gipsanim odljevima replika grčkih i rimskih statua.

Još u vrijeme strelovitog poslovnog uspona javnost je razveselilo i otkriće o pjevačkoj karijeri Višnje Pevec. Prošle godine bjelovarska je poduzetnica, koja je dotad svojim pjevanjem uveseljavala zaposlenike Peveca na internim zabavama, nastupila na Radijskom festivalu debitirajući u duetu sa Zvonom Bohemom. Paralelno s otvaranjem trgovačkih lanaca, Višnja je nastavila šarmirati pjesmom poslovne partnere, među kojima i Milorada Dodika, a suprug ju je podržavao u ulozi pjevačice.

Danas propali obiteljski biznis Pevecovi su započeli u garaži prodajući kosilice, a obrt je kasnije prerastao u poduzeće koje je otvorilo desetke trgovačkih centara u Hrvatskoj i regiji. Prije upuštanja u poduzetničke vode, Višnja je bila upraviteljica bjelovarskog Vrta, a suprug serviser u Tomi Vinkoviću, proizvođaču traktora. Srednjoškolska ljubav rezultirala je brakom u kojem je rođeno njihovo dvoje djece, danas studenti - stariji Danijel i mlađi Davorin, ljubitelji brze vožnje.

Glasine o tajanstvenom Talijanu

Ovoga ljeta Bjelovarom se proširila glasina o pokušaju samoubojstva Zdravka Peveca zato što ga je Višnja Pevec navodno napustila i pobjegla s nekim Talijanom. Zdravko se našalio s novinarima kazavši da imaju priliku pričati s duhom, demantirajući razvod. Ali ipak, mnogi su primjećivali da nekada nerazdvojni par nije više toliko često zajedno.

Priča o razvodu podgrijana je kada su se mediji raspisali o propasti tvrtke krajem listopada, kada je stečaj predstavljen kao prihvatljiv kako bi lakše obavili podjelu imovine!? Mediji su izvještavali o razilaženju u mišljenju bračnih partnera-suvlasnika, jer su navodno u tvrtki suprotstavljeni Višnja Pevec i stariji sin te Zdravko Pevec i mlađi sin.

Unatoč drami i napetosti zbog sudbine tvrtke, Zdravko i Višnja Pevec sve donedavno izbjegavali su izlazak pred radnike. Na sastanku s dobavljačima mnogi su očekivali samo Zdravka u društvu novog direktora Josipa Baotića, ali ne, stigli su i Zdravko i Višnja, i bili su nerazdvojni tijekom cijelog sastanka. Na zadnjem obraćanju radnicima na prosvjedu uoči štrajka, u zagrebačkom Jankomiru, opet su bili zajedno, i evidentno je da se drže skupa i da su jedno drugome velika podrška. Zdravko je radnicima u jednom trenutku dramatično poručio da nema ništa osim košulje koju nosi. Tik do njega, stajala je Višnja u crvenom kostimiću, vidljivo slomljena i očajna…

Uplakani pogledi podrške

Uplakani bračni par Pevec mediji su prošli tjedan ulovili u Bjelovaru, gdje su tražili pomoć potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič. 'Plačemo zajedno s radnicima, kako da im pomognemo, u istoj smo situaciji', zavapili su Pevecovi, perfidno optužujući radnike da su strani investitori odustali od ulaganja u tvrtku zbog njihovog štrajka. Zajedno su bili i na sastanku kod novog ministra gospodarstva Đure Popijača, a Višnja Pevec velikodušno je pred kamerama obećala da će prvi novac koji dobiju dati radnicima.

Pevecovi zajedno pred kamerama imaju snagu pravih reality zvijezda, a svojim nastupom i pokazivanjem emocija kao da su uspjeli skrenuti emocije radnika na drugu adresu. Pevecovi poručuju: zajedno smo u boli s vama i poput siročića kucamo na vrata države i tražimo pomoć. Pustimo sada privatno vlasništvo i vrijeme dok smo inzistirali na tome da smo pravi privatnici, doajeni rane faze hrvatskog kapitalizma… Ali budimo realni, dok bi mnoge parove nevolja potresla i izazvala dramu, Pevecovi svjedoče da nevolja isto tako može učvrstiti bračni savez.