ŠIRI SE BIZNIS

Braća Džek i Frenk Djordić otvorili hotel u Švicarskoj, ugostili i Penavinog zamjenika. A kad će Hilton u Vukovaru?

03.09.2019 u 20:45

Bionic
Reading

Švicarci koji su kupili nekadašnji Hotel Dunav u Vukovaru i planiraju izgraditi hotel s četiri zvjezdice te investirati 200 milijuna kuna svečano su otvorili hotel Hilton Garden Inn u švicarskom mjestu Spreitenbach između Badena i Züricha

Braća Džek i Frenk Djordić, vlasnici tvrtke Immo Invest Partner koji su kupili nekadašnji Hotel Dunav u Vukovaru, svečano su otvorili hotel Hilton Garden Inn u švicarskom mjestu Spreitenbach između Badena i Züricha, objavljeno je na službenim stranicama Grada Vukovara.

Riječ je o projektu koji je proveden u dvije faze. Dok je u prvoj izgrađena ulica te centar u sklopu kojega je 120 stambenih objekata, kao i dječji vrtić i jaslice, u drugoj je izgrađen hotel. Glavni investitor projekta je Immo Invest Partner Vukovar, koji je od Grada Vukovara početkom svibnja kupio nekadašnji hotel Dunav, nekretninu od posebne važnosti u vlasništvu Grada Vukovara.

Iako je ovaj hotel u Švicarskoj u blizini autoceste A1 i zračne luke Zürich-Kloten otvoren za goste još u ožujku, svečano otvorenje upriličeno je krajem kolovoza, a bio mu je nazočan i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček te smo ga pitali u kojoj je fazi realizacija investicije u Vukovaru.

'Ishode se sve potrebne dozvole kako bi se mogla dobiti građevinska dozvola. Izrada dokumentacije je u tijeku, ne bih išao u detalje. No ići će se u izmjenu urbanističkog plana', rekao je za tportal Pavliček.

Švicarski investitori u Vukovaru planiraju graditi novi hotel s četiri zvjezdice u koji planiraju uložiti 200 milijuna kuna. Objekt koji su kupili devet godina nije bio u funkciji, a nalazi se na ušću rijeke Vuke u Dunav. Potpise na ugovor o kupoprodaji stavili su ovoga proljeća vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i izvršni direktor švicarske tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić.

'Investitori su dužni u sljedećih 18 mjeseci ishoditi sve potrebne dozvole, nakon čega parcela prelazi u njihovo vlasništvo, da bi potom imali zakonski rok od sedam godina za izgradnju i puštanje objekta u funkciju', rekao je Pavliček prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji te dodao kako investitori obećavaju znatno kraći rok za realizaciju, do 2023. godine.

Tvrtka Immo Invest partner iz Züricha, u vlasništvu braće Džeka i Frenka Djordića, u nekadašnjem vojnom odmaralištu u Baškom Polju planira izgraditi i luksuzni resort s 1500 kreveta, a ukupna vrijednost investicije procijenjuje se na oko 150 milijuna eura.

Djordići žele otvoriti hotel i u Varaždinu, odnosno žele obnoviti i dograditi zapuštenu vilu Oršić. Riječ je o poslovnim ljudima koji dugo žive i rade u Švicarskoj, u kojoj imaju već tri hotela u vlasništvu koja su sami izgradili, a onda ih predali na upravljanje ili franšizu Hiltonu.

Vila Oršić u Varaždinu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec