TATJANA MUNIŽABA

'Božo Petrov vjerojatno trpi golemu urinarnu i nikotinsku krizu'

03.05.2017 u 19:34

Bionic
Reading

Izvještavajući o tijeku maratonske saborske rasprave o nepovjerenju ministru financija Zdravku Mariću za središnji Dnevnik HTV-a, novinarka Tatjana Munižaba izvijestila je da bi rasprava mogla potrajati do ujutro. Upozorila je na to da organizam predsjednika Sabora Bože Petrova vjerojatno trpi golemu urinarnu i nikotinsku krizu

Munižaba je podsjetila da je premijer Andrej Plenković otišao iz Hrvatskog sabora oko 13 sati, čim je iznio obranu ministra Marića i odgovorio na sve replike, iako se očekuje da bi se on mogao vratiti u sabornicu, kako je to učinio i u slučaju pokušaja smjene ministra Pave Barišića, dati završnu riječ na samom kraju rasprave.

'No te sreće da ode i vrati se nije Božo Petrov, čiji organizam danas vjerojatno trpi golemu urinarnu i nikotinsku krizu. Božo Petrov ne smije ustati sa svog mjesta, osim ako se traži stanka, jer u protivnom sjednicu bi vodio jedan od trojice HDZ-ovih potpredsjednika Sabora, a oni bi vjerojatno u tom trenutku iskoristili poslovničku mogućnost mijenjanja dnevnog reda i odmah stavili na dnevni red raspravu i glasovanje o smjeni Bože Petrova za koju je HDZ skupio 79 potpisa', izvijestila je Munižaba za HTV, nakon što je tportal detaljno obrazložio kako je i zašto predsjednik Sabora doslovce postao taocem svoje fotelje.

Upitana tko ima većinu u Saboru, odgovorila je da je imaju svi - ako se slušaju HDZ-ova i SDP-ova strana.

'No poučena iskustvom s prošlogodišnjim Karamarkovim preslagivanjem i višetjednim uvjeravanjem kako se ima većina koje nije bilo, ne bih nikome u ovom trenutku vjerovala na riječ. Jedina prava potvrda tko ima većinu i ima li je, bit će sutra u 9.30 sati. Zato pričekajmo glasovanje', uputila je Munižaba. 

Izvijestila je i da će svi SDP-ovci u četvrtak doći i glasovati za smjenu ministra Marića, jer bi u suprotnom to značilo njihovo političko samoubojstvo. U razgovoru s Mostovim političkim tajnikom i saborskim zastupnikom Nikolom Grmojom, doznala je pak da će Most samo u slučaju da sutra bude 76 ili više glasova za smjenu ministra, pokrenuti postupak samoraspuštanja Sabora, što u prijevodu znači nove prijevremene izbore