policija na nogama

Božinović otkrio: Stigle su čak 93 lažne dojave o bombama, poruke nisu došle iz Hrvatske!

05.12.2022 u 19:44

Bionic
Reading

Od jutra diljem Hrvatske krenule su dojave o bombama po sudovima, a onda i po trgovačkim centrima. Policija je pokrenula veliki dio sustava jer svaku je dojavu trebalo provjeriti. Sve dojave pokazale su se lažnima, ali pred službama je zadatak otkriti tko je počinitelj jer osim sijanja straha u pitanju je i velik gospodarski gubitak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je za Novu TV kako su u kratkom roku bile ukupno 93 dojave o bombama, no sve su se pokazale lažnima. Dojave su došle za bombe u 55 objekata pravosuđa i 38 trgovačih centara.

Božinović kaže kako hrvatska policija provodi istragu zajedno sa SOA-om i europskim partnerima.

'Zna se zemlja u kojoj je server s kojeg su došle poruke, nije Hrvatska. Određeni serveri na koje se odmah posumnja, ali prepustimo to istraživanju', kaže ministar i ističe kako 'hrvatski građani nisu bili ugroženi, ali policija mora na svaku dojavu profesionalno reagirati'.

Zgrada Općinskog suda u Makarskoj evakuirana zbog dojave o bombi Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Komentirao je i pošiljku poslanu na adresu ukrajinskog veleposlanstva u Zagrebu. 'Obično to dolazi u valovima koji obiuhvaćaju više zemalja, policija je u posjedu te pošiljke, više ne mogu reći', kazao je Božinović.

  • +22
Evakuacija Jokera zbog dojave o bombi Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric