AKTUALNE TEME

Božinović objasnio ogradu na granici s BiH te progovorio o napadu u Supetru

11.06.2019 u 10:40

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u utorak smrt Radoja Petkovića (SDSS) nakon brutalnog premlaćivanja, napad na sezonce na Braču, te postavljanje ograde na graničnom prijelazu Maljevac

Na pitanje o Radoju Petkoviću ministar Božinović kaže da je policija reagirala stručno. 'Postoji osoba koja je osumnjičena, uhićena, određen joj je istražni zatvor', rekao je Božinović, prenosi N1.

Što se tiče napada u Supetru, Božinović je nešto rječitiji.

'Policija je odmah otkrila i uhitila dvojicu počinitelja. Kriminalističko istraživanje traje i dalje. Kad govorimo o hrvatskoj policiji, postoji nulta tolerancija na nasilje. Policija svoj dio posla odradi brzo, učinkovito i profesionalno'.

Na graničnom prijelazu Maljevac s Bosnom i Hercegovinom u ponedjeljak je postavljena ograda, a temelji za postavljanje ograde napravljeni su i na graničnim prijelazima Gejkovac i Pašin Potok, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, podsjećajući na Schengenski katalog za nadzor vanjskih granica i odredbe Zakona o nadzoru državne granice.

>>> Na graničnom prijelazu Maljevac postavljena ograda

Zašto baš Maljevac, upitan je Božinović.

'Na tom prijelazu, podsjetit ću vas, nedavno se skupila velika skupina migranata koja je htjela ilegalno ući u Hrvatsku. Ondje smo držali jake policijske efektive, ovo će pomoći kako bismo smanjili trošenje vlastitih resursa', kaže Božinović.

  • +12
Migranti na GP Maljevac Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX