U MVPEI-U UMJESTO BIANCE MATKOVIĆ

Božinović novi državni tajnik za politička pitanja

16.07.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske imenovala je na sjednici u četvrtak Davora Božinovića novim državnim tajnikom za politička pitanja u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, priopćeno je iz MVPEI-a

Božinović je na novom položaju zamijenio Biancu Matković, koja je u vladi premijerke Jadranke Kosor postala ministricom bez lisnice. Davor Božinović, rođen 1961. u Puli, karijerni je diplomat. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a bio je savjetnik u hrvatskim veleposlanstvima u Sofiji (od 1994. do 1996.) te u Sarajevu (1996.). Nakon povratka u Zagreb bio je načelnik Odjela za susjedne zemlje u Ministarstvu vanjskih poslova u rangu ministra-savjetnika, a 1999. pomoćnik ministra u rangu veleposlanika.

Godine 2002. bio je imenovan izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Hrvatske u SR Jugoslaviji, a od 2004. bio je predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Poslije je obnašao dužnost hrvatskog veleposlanika pri NATO-u, a od rujna prošle godine državni je tajnik za europske integracije u MVPEI-u.

Vlada je također potvrdila mandat dosadašnjoj državnoj tajnici za organizaciju i upravljanje u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Maji Vrtarić, stoji u priopćenju.