GOSTOVANJE NA RTL-U

Božinović ne zna kojom je brzinom vozila Žalac, ali zna koliko je građana u 2019. platilo kaznu jer nisu imali važeću vozačku

13.03.2019 u 19:34

Bionic
Reading

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova (MUP) gostujući u RTL Danas kazao je ne zna kojom je brzinom vozila ministrica Gabrijela Žalac kada je u subotnje jutro u središtu Vinkovaca naletjela na djevojčicu koja je zadobila ozlijede okarakterizirane kao teške. Kako nije imala važeću vozačku dozvolu platila je kaznu, a Božinović je otkrio kako je u prva dva mjeseca zabilježeno 1759 takvih slučajeva

'1759 naših građana prekršajno je prijavljeno u prva dva mjeseca ove godine jer su zaustavljeni s nevažećim vozačkim dozvolama. Godišnje ih zna biti i do 13 tisuća', kazao je Božinović i dodao da se nakon ovog slučaja naglo povećao broj ljudi koji su utvrdili da im je vozačka istekla pa je udvostručen broj za izdavanjem po hitnom, skupljem postupku.

Upitan zašto policija nije objavila kojom brzinom je ministrica vozila naveo je da je policija izašla odmah na teren, obavila sve što joj je u zadaći, a s obzirom da se radilo o teškoj tjelesnoj ozlijedi i pozvala Općinsko državno odvjetništvo (ODO).

'Nakon toga tada policija je postala potpora državnom odvjetništvu odluku. Ne znam koliko je brzo vozila, policija je to sigurno utvrdila i taj se podatak sigurno nalazi u izvješću. ODO može zatražiti dodatno vještačenje.