PROGLASILI POBJEDU U OSIJEKU

[VIDEO] Božinović: Toliko smo uložili u Split, a birači nisu kaznili antisemitske poruke

30.05.2021 u 19:54

Bionic
Reading

Međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović komentirao je izlazne ankete kazavši da su pobijedili u Osijeku

'Imat ćemo jednako ili jednu županiju više nego prije četiri godine. Nakon 30 godina, kad je HDZ dobio podršku hrvatskog naroda, to se događa i večeras', kazao je Davor Božinović, a prenosi N1.

Govoreći o izborima u Zagrebu, Božinović je kazao da su se nakon što su dvadeset godina birali Milana Bandića građani odlučili za drugu opciju.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

'Rezultati anketa pokazivali su drugačije. Napravit ćemo analizu Splita. Nakon što je Vlada toliko uložila u Split, nakon što je Split doživio procvat pod vodstvom HDZ-a i nakon što su birači glasali na način da nisu kaznili ni antisemitske izjave koje su dolazile od protukandidata, to je nešto o čemu svi moramo razmisliti', kazao je Božinović i dodao:

'Uložili smo puno, a onda se dogodilo da je pobijedio kandidat koji je slao poruke potpuno neprimjerene 21. stoljeću. Da je to bio kandidat HDZ-a, nije mi teško zamisliti što bi se dogodilo, uključujući i medijske kritike.'

Božinović ističe da je HDZ pobjednik.

'Najvažnije je da smo prvi put pobijedili u Osijeku. Imat ćemo najmanje jednak broj županija, ako ne i više nego prije četiri godine. Nakon 30 godina, kad je HDZ prvi put dobio većinsku podršku hrvatskog naroda, to se događa i danas. HDZ je pobjednik, to je glavna poruka', zaključio je.