ISTAKNUTA KANDIDATURA

Božidar Vukasović želi biti predsjednik RH

16.07.2009 u 15:14

Bionic
Reading

Božidar Vukasović, ekonomist i dugogodišnji zastupnik štediša Ljubljanske banke, objavio je danas kandidaturu za hrvatskog predsjednika na predstojećim izborima

Hrvatskoj su potrebne neodložne promjene i zaokret u načinu vladanja, pri čemu interes većine građana mora postati važniji od interesa pojedinaca aktivnih u politici i na vodećim vlasničkim i upravljačkim položajima, kazao je Vukasović na današnjoj konferenciji za novinare u Europskom domu.

Smatra kako većina građana već duže vrijeme osjeća da su njihovi interesi i prava zapostavljeni te da nezavisni predsjednički kandidat može, i prije izbora, svojim prijedlozima pokrenuti neodložne promjene, zajedno s građanima i civilnim, te s političarima koji se slažu da je vrijeme za promjene u vladanju.

Vukasović ističe da je vrstan poznavatelj hrvatskog bankarskog sustava i gospodarstva te da je godinama bio savjetnik najvećih svjetskih kompanija. Od 1991. godine bori se za prava štediša Ljubljanske banke, te boravi u Trstu gdje ih zastupa u sudskim sporovima.

Rođen je u Splitu, a danas živi u Trstu, uz stalne adrese u Supetru i Opatiji. Oženjen je i otac petero djece.