LOGIKA HRVATSKE GRAĐANSKE STRANKE

Božićnica? Pa to je šest boca vina

17.12.2010 u 13:45

Bionic
Reading

Svi splitski umirovljenici i nezaposleni ove će godine, odlukom Gradskog vijeća, dobiti poklon bon u vrijednosti od 400 kuna, i to u zasad još uvijek nepoznatim trgovačkim centrima. Bonovi će se dijeliti već prekosutra (nedjelja) po splitskim školama, a zbog očekivanih gužvi i nervoze, gradska uprava već je angažirala zaštitare!

Premda u proračunu vlada pustoš, gradonačelnik Željko Kerum odlučio je uzeti kratkoročni kredit kako bi ispunio ovo obećanje. Bonovi će se bez bilo kakvih kriterija podijeliti svim splitskim umirovljenicima koji su u ovom statusu na današnji dan (17. prosinca), dok je za nezaposlene određen datum 30. studenoga, kada moraju biti evidentirani na Zavodu.

'U ime svih nezaposlenih i umirovljenika zahvaljujem gradonačelniku na ovoj gesti', umiljavala se Milica Cipci, presudna 'trinaesta ruka' koja posljednjih mjeseci Kerumu osigurava većinu. Oporba je također glasovala za prijedlog, iako nije prošla njihova ideja da se utvrdi imovinski cenzus i više novca dodijeli onima koji imaju najmanje. Predlagalo se i da bonovi vrijede za kupnju cipela, odjeće ili lijekova, no nije prošlo – moći će se kupovati samo prehrambeni artikli.

Iako je potvrđeno da su poklon-bonovi već tiskani, gradska uprava tek sutra će pozvati sve splitske trgovce da dostave svoje ponude, pa će se naknadno odrediti gdje će se oni doista moći koristiti.

U živahnoj raspravi apsolutna zvijezda bio je vijećnik HGS-a Zoran Jeramaz, koji je prekinuo natezanje oko toga je li božićnica uopće socijalni potez:

'Ma pustimo sad to, dajmo ljudima radosnicu za Božić! 400 kuna? Pa to je šest boca vina.'