PRODULJEN PRITVOR

Božić u Remetincu za osumnjičene HAC-ovce

24.12.2009 u 13:16

Bionic
Reading

Petorici osumnjičenih za 22 milijuna kuna teške malverzacije u Hrvatskim autocestama (HAC) produljen je pritvor za još mjesec dana i to zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela koje im se stavlja na teret, odlučio je danas istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić

ZAGREB - U njegovom novom rješenju kao razlog za pritvorom više se ne navodi opasnost od utjecaja na svjedoke, što je bio slučaj prilikom prve odluke o pritvaranju krajem studenoga.

Iako je tužiteljstvo to tražilo, sudac je zaključio da takve opasnosti više nema jer je u istrazi već saslušao 20 svjedoka, među kojima i one najvažnije, i preostalo mu je u siječnju saslušati još samo trojicu.

Na novu odluku o pritvaranju, zbog koje će predstojeće božićne blagdane provesti u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu, osumnjičeni imaju pravo žalbe izvanraspravnom vijeću Županijskog suda.

Bivši predsjednik i član Uprave HAC-a Jurica Prskalo i Mario Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac, glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija te direktora i suvlasnika Skladgradnje Slaven Žužul u pritvoru su od 26. studenoga.

Oni su pod istragom zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili HAC za 22 milijuna kuna jer su za tvrtku Skladgradnja namjestili natječaj bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok te taj posao platili višestruko skuplje od tržišne cijene radova.