CRKVA ZAUZELA STRANU

Bozanić s Bandićem sastančio dva sata

02.01.2010 u 13:27

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru zagrebačkog gradonačelnika i nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića, na zamolbu tog predsjedničkog kandidata, šturo je priopćio Ured za odnose s javnoću Zagrebačke nadbiskupije

Kako se doznaje na Kaptolu, susret kardinala Bozanića i kandidata Bandića bio je dogovoren ranije jer su hrvatski biskupi i kardinal Bozanić primali sve predsjedničke kandidate koji su izrazili želju da se susretnu s njima.

Nakon sastanka je Bandić za Hinu izjavio kako mu je ovo 'jedan od dragih susreta s kardinalom Bozanićem' te da su se u razgovoru dotaknuli svih tema važnih za Zagreb i Hrvatsku.

'Uvijek sam zadovoljan kad se nađem s našim hrvatskim duhovnim pastirom kako bismo razmijenili iskustva o teškoćama aktualnog trenutka u zemlji, a teme o kojima smo razgovarali u interesu su boljeg sutra za Hrvatsku', izjavio je Bandić.

'Hrvatska je u dubokoj moralnoj, političkoj i gospodarskoj krizi pa i ovaj sastanak koji je trajao gotovo dva sata nije bio dugačak s obzirom na to da je pred nama puno problema koje moramo riješiti', rekao je.

Kardinal Bozanić Bandiću je poklonio svoju knjigu 'Čovjek, crkva i domovina'. Izrazivši zadovoljstvo tim darom Bandić je rekao kako je upravo to njegovo životno geslo, odnosno: 'bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje'.