USPJEŠNA KARIJERA

Bozanić odlazi u Vatikan?!

19.05.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić uskoro će svoju službu nastaviti u Vatikanu, doznaje Večernji list. O tome se u crkvenim krugovima govori od najave dolaska Svetog Oca u Zagreb, a Bozaniću se vatikanska karijera predviđala još od 1997. godine, kada je postao nadbiskupom

'Nemoguće je to znati jer su takve odluke tajna do posljednjeg trenutka. Može se to dogoditi u sljedećih pola godine, godinu ili godinu i pol dana, a možda i poslije. Ali svakako naš kardinal trenutačno izuzetno dobro stoji u tim krugovima i nikoga takva odluka ne bi trebala iznenaditi. Uostalom, vi ste novinari pisali, kad je došao na Kaptol, da mu je to odskočna daska za Vatikan', doznaje Večernji list iz crkvenih izvora.

Spominje se da je svoje stolovanje Zagrebačkom nadbiskupijom, ali i u dva mandata Hrvatskom biskupskom konferencijom, označio fizičkom izgradnjom crkvenih zdanja, obnovio je Nadbiskupski dvor, Bogoslovno sjemenište, zgradu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, ali njegov najvažniji projekt zasigurno je zgrada HBK na Ksaveru.