ESKALACIJA NEZADOVOLJSTVA

Botinčani prosvjedovali zbog nepodnošljivog smrada: 'Bandić nam nije pomogao, kaže da i kod njega smrdi'

24.10.2019 u 20:29

Bionic
Reading

Stanovnici zagrebačkog naselja Botinec prosvjedovali su u četvrtak zbog nepodnošljivog smrada s kojim žive već gotovo pola godine, javlja RTL. Sve je počelo rekonstrukcijom odvodnog kanala, a prosvjednici su uvjereni da je krivac za to što im svako malo plivaju ulice - nova kanalizacija. Dio stanovnika Ulice Zlatareva zlata imalo je i probavnih problema

Iz Vodovoda su prije tri tjedna rekli kako su radovi izvedeni sukladno pravilima struke, a na terenu su stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar utvrdili da problem nije u vodi.

>>> Vlasnik tvrtke koja je pobijedila na natječaju za botinečku kanalizaciju donirao je Bandiću 20.000 kuna

"Još uvijek smrdi, a gradska vlast je gluha", glasi naziv prosvjeda, javlja RTL Danas.

  • +10
Prosvjed u Botincu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Botinčani se već nekoliko mjeseci bore sa smrdljivom kanalizacijom, dosta im je i odlučili su ustati protiv te nepravde.

"Kako je živjeti uz konstantan smrad? Strašno... Mala djeca pitaju zašto to smrdi i kad će prestati, ali odgovora nema ni nakon šest mjeseci. Ljudi koji bi mogli pomoći nemaju niti jedne informacije. Ni nakon 60 upućenih e-mail poruka, odgovora nema.

Prosvjed u Botincu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/Pixsell

Samo informacija, kanalizacija nikad nije smrdila u Botincu, dok se nije taknulo u Ulicu Zlatareva Zlata", kazao je organizator prosvjeda Tibor Marušić pa nastavio:

"Gradskim čelnicima se više nećemo obraćati jer to nema smisla. Molimo bilo koga da nam pomogne. Gradonačelnik nam nije pomogao, njegov odgovor je bio da i kod njega smrdi kad zapuhne vjetar. Mi bismo bili najsretniji da je tako i u Botincu."

Podsjetimo, večeras 'Provjereno' Nove TV donosi priču o tome da je vlasnik tvrtke koja je pobijedila na natječaju za botinečku kanalizaciju donirao gradonačelniku Bandiću 20.000 kuna.

  • +3
'Provjereno' na Botincu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dnevnik Nove TV