PREPUCAVANJA U ITALIJI

Bossi pred pristašama postavio ultimatume Berlusconiju

19.06.2011 u 20:44

Bionic
Reading

Pred tisućama pristaša Umberto Bossi, šef Sjeverne lige, ključnog saveznika vladajuće desne koalicije u Italiji, postavio je niz ultimatuma Silviju Berlusconiju ako želi da ga i dalje podržava, ustvrdivši da Liga 'može reći stop'

Vodstvo Berlusconija moglo bi završiti 2013.', na sljedećim parlamentarnim izborima, kazao je Bossi na godišnjoj skupštini stranke u Pontidi, blizu Bergama. 'Nek Berlusconi ne misli da je u nečemu pobijedio, Liga može reći stop' i izaći iz koalicije, dodao je on. 'Dragi Berlusconi, tvoja sposobnost vodstva desnim centrom dolazi u pitanje ako neke stvari nisu napravljene', nastavio je Bossi.

Uz pljesak pristaša na njegov ultimatum Berlusconiju, isključio je, međutim, mogućnost neposrednog razilaženja i izlaska na izbore uz objašnjenje: 'Ovo je pogodan trenutak za ljevicu'.

Bossi je ustanovio neku vrstu popisa mjera koje Berlusconi mora poduzeti po njegovom mišljenju ako želi uživati u neophodnoj podršci Lige. Među njima su 'smanjene fiskalnog pritiska koji prelazi granice podnošljivog kao i smanjenje rastrošnosti i troškova politike'.