BURNO U ŠVICARSKOJ

Bosanac iz bande Pink Pantheri pobjegao iz zatvora

26.07.2013 u 16:31

Bionic
Reading

Milan Poparić, 34-godišnjak koji je u Neuchatelu služio šestogodišnju kaznu zbog pljačke nakita, pobjegao je ovih dana iz švicarskog zatvora u stilu starih gangstera - uz pucnjavu i razvaljivanje. Mediji javljaju da je Poparić već treći član bande koji je kidnuo iz švicarskih kaznionica

Riječ je o međunarodnoj bandi koju policija nastoji uništiti još od 90-ih; navodno okuplja stotine kradljivaca, a područje rada joj je praktički cijeli svijet. New York Times piše da njenu jezgru čine krimosi iz srpskog grada Niša. Prema USA Todayu, Poparić je porijeklom iz BiH.

Prema pričama koje kruže, skupina je ime dobila nakon što je britanska policija tijekom neke istrage pronašla ukradeni dijamantni prsten u kutijici s kremom za lice, slično glasovitoj komediji The Pink Panther iz 1963. s Peterom Sellersom u ulozi inspektora Clouseaua.

Zajedno s Poparićem, iz Neuchatela je pobjegao i 52-godišnji Adrian Albrecht. Akcija je navodno popraćena pucnjavom i razvaljivanjem ograda od bodljikave žice pomoću vozila u kojima su se do vježbališta kaznionice dovezli pomagači bjegunaca. Nema vijesti o ozlijeđenima.