MIRJANA I BRUNA SANADER PROGOVORILE

'Borovec je izmislio da su postupali po nalogu suca'

24.12.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon što su Mirjana i Bruna Sanader sinoć javno kritizirale postupanje policije koja im je, prema njihovim riječima, uzela putovnice i onemogućila ulazak u kuću, glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec u petak je rekao kako je 'nečije zadovoljstvo ili nezadovoljstvo privatna stvar'

Ponovno je istaknuo kako je policija postupala po nalogu suca istrage koji je bio jasan: izvršiti nadzor nad objektom stanovanja i legitimirati svaku osobu koja ulazi iz izlazi iz kuće te voditi računa da se ne iznesu vrijedni predmeti, prije svega umjetnine, pojasnio je Borovec.

Također je istaknuo kako su policijski službenici suprugu i mlađu kćer Ive Sanadera tražili osobne iskaznice da bi im mogli utvrditi identitet. Kaže kako su one same ponudile putovnice što je, kaže Borovec, važeći dokument za legitimaciju. Nakon utvrđivanja identiteta, putovnice su im vraćene.

'Ne mogu komentirati njezino osobno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. To je osobna i privatna stvar', zaključio je glasnogovornika MUP-a.

Poslijepodne u javnosti su se ponovno oglasile Mirjana i Bruna Sanader, koje su još jednom ispričale što se jučer događalo pred kućom Sanaderovih u Kozarčevoj.

'Sinoć smo Bruna i ja kod kuće i nasred ulice su nas okružili policajci i tražili naše isprave. Mi smo im dali putovnice pitajući "čemu to", a oni su nam odgovorili vrlo bahati da nemaju obveze razgovarati s nama o bilo čemu. Onda sam ja, jer mi je bilo neugodno zbog susjeda, zamolila možemo li ući u dvorište na što su rekli da ne možemo ući u kuću.Tada sam si promislila i rekla hoćete li mi vratiti putovnicu, a oni su nam rekli - "mi vam putovnice nećemo vratiti". Nakon toga smo nazvali naše odvjetnike koji su nam rekli koja su nam prava prekršena i kako sam ja to glasno ponavljala za njima, tako su nam policajci gurali putovnice u ruke i govorili da možemo u kuću', ispričala je Mirjana Sanader.

Kazala je kako će se žaliti na postupak policije jer smatra da su povrijeđena prava nje i kćeri.

Novinari su je upitali i za komentar izjave glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca koji je rekao da je policija samo postupala prema nalogu suca istrage. 'Pogledala sam tu izjavu i to je vrlo nekorektno, tvrde da smo mi sve izmislili, a gospodin koji je dao tu izjavu je to izmislio. Ovo o čemu ja govorim je istina, to se dogodilo sinoć', rekla je Mirjana Sanader

Svoje viđenje događaja ispričala je i Bruna Sanader.

'Kada smo policiju tražili objašnjenje zbog čega su nam uzeli putovnice i zbog čega ne smijemo ući u kuću, rekli su da nam nisu dužni davati objašnjenja. Tek kada je došao odvjetnik Lovrić, rekli su nam da su došli da nas obavijeste da će sutra netko doći. Kada sam ih pitala tko će i kada doći, nisu nam htjeli odgovoriti. Ja sam im rekla da moram znati kako bi u to vrijeme bila kod kuće, a oni su na to rekli da će se oni pobrinuti da mi budemo doma i da uvijek znaju gdje smo mi, ja konkretno. Bilo je to jako prijeteće', ispričala je Sanaderova kćer.

Upitana dovodi li sinoćnji događaj sa činjenicom da je upravo ona svog oca Ivu Sanadera vozila preko granice u Sloveniju, Bruna se samo zagonetno osmjehnula i rekla da to ne želi komentirati.

Nalog kojeg je spominjao Borovec potpisao je sudac istrage Ratko Ščekić koji je bio štur u objašnjenju. 'Točno je da sam potpisao nalog, no o njegovu sadržaju i na što se on odnosi ne mogu govoriti jer je riječ o 'uskočkom' predmetu', izjavio je za Šćekić, dodajući samo da nalog 'ima veze' s kućom Sanaderovih u Kozarčevoj ulici.