LIJEČNIČKI KONZILIJ

Boris Tadić je zdrav!

28.12.2011 u 11:03

Bionic
Reading

Liječnički konzilij srpskog predsjednika Borisa Tadića konačno se očitovao o zdravstvenom stanju šefa države. U redovnom godišnjem izvještaju VMA navodi se da je u 2011. predsjednik bio u potpuno dobrom, stabilnom općem stanju, javlja portal B92.net

U izvještaju o zdravstvenom stanju Borisa Tadića, koji potpisuje kardiolog, pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, navodi se da je Tadiću 28. studenog ove godine u centralnim apartmanima sektora za liječenje VMA obavljen redovni, planirani sistematski pregled.

Nakon obavljenih kompletnih laboratorijskih analiza koje su uključivale standardne analize, parametre upale, imunološke parametre, kao i screening tumorskih markera, EKG, spirometriju, EHO pregled srca, abdomena, mišićnih tetiva, dopler krvožilnog sustava te i RTG srca i pluća.

Nakon tih pretraga, piše B92.net, predsjednika Srbije pregledao je tim liječnika Vojnomedicinske akademije.

Zaključili su da je Boris Tadić posve sposoban za rekreativne fizičke aktivnosti, nakon operativnog liječenja parcijalne rupture Ahilove tetive na lijevoj nozi, u prosincu 2010. godine, kao i nakon kompletno provedenih mjera fizikalne terapije i rehabilitacije, lokalni nalaz na tetivi uredan i stabilan.

Liječnički konzilij ističe da je tijekom 2011. Tadić bio bez značajnih subjektivnih tegoba, u potpuno dobrom, stabilnom općem stanju, kao i dobrom stanju po organskim sustavima.

U izvještaju se navodi i da su objektivni klinički pregledi organskih sustava pokazali uredan nalaz. Konzilij liječnika savjetuje Tadiću nastavak primjene dosadašnjih mjera programirane fizičke aktivnosti aerobnog tipa i higijensko dijetetskog režima i konstatira da zasad nisu potrebna dodatna klinička ispitivanja, kao ni specifična terapija.

Podsjetimo, Nacional je u zadnjem broju objavio, a neki hrvatski mediji jučer prenijeli, neslužbene informacije da je Tadić teško bolestan, da ima lupus i multiplu sklerozu.