ne zna se tko će je zamijeniti

Borić: Odlazim iz Sabora, važnije je pokazati kako se upravlja gradom

31.05.2021 u 07:22

Bionic
Reading

S gotovo 200 tisuća glasova Tomislav Tomašević osvojio je rekordnu pobjedu za gradonačelnika Zagreba, a na kraju večeri sve je prokomentirala Rada Borić

Na pitanje jesu li očekivali da će i Miroslav Škoro osvojiti toliko glasova, javlja N1, Rada Borić je rekla:

“Ne bih komentirala koliko je osvojio Škoro, ovo je povijesni rezultat za Tomislava Tomaševića i ono što je važnije, da se ova huškačka kampanja nije odrazila na birače koji su glasali za našu koaliciju. Dobili smo još više glasača i želim se zahvaliti onima koji su izašli na izbore i pokazali da se huškanje ne isplati.”

Prokomentirala je i incident kada je nepoznati muškarac zapalio benzin ispred stožera Možemo!. Hoće li Tomašević sad trebati zaštitu ili će i dalje moći biciklom po gradu:

“Moći će se voziti biciklom, moramo pokazati da je Zagreb siguran grad. Mislim da upravo ta naša upornost i ustrajnost da pokažemo da ovaj grad može biti jednak za sve, pokazat će da će biti gradonačelnik i onih koji nisu glasali za njega ili koji su pokušali incident, to je zanemarivo, ne treba tome pridavati pažnje. Mislim da do ove kampanje nitko osim nas nije slušao građane.”

Što se tužbi tiče, naglasila je da će sjesti i vidjeti što s time: “Mislimo da ne treba ohrabrivati ljude da neutemeljeno blate druge, netko treba odgovarati za to.”

  • +3
Tomašević: Svi mi zajedno to Možemo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/PIXSELL

Govoreći o prvim potezima Borić je rekla: “Prvo treba napraviti primopredaju, ona bi se formalno mogla dogoditi u petak ako su u gradu pripremili što treba. I onda počinje što smo obećali, počet ćemo razgovarati s ljudima u upravi i vidjeti kako neke stvari transformirati.”

Kazala je kako “podjela plijena”u njihovom rječniku ne postoji, a ona odlazi iz Sabora kako bi mogla preuzeti mjesto u Gradskoj skupštini, no još se ne zna tko će je zamijeniti.

“Uopće sintagma podjela plijena za našu platformu je nedopustiva, nema podjele plijena. Imamo stabilnu većinu, nemamo što tu dijeliti. S partnerima ćemo vidjeti kakve programe imamo, a za razliku od dosad pozicije da se oporbi nije davala prilika za kapitalne projekte, mi ćemo tražiti konsenzus svih. Kraj je starim klijentelističkim strankama, to su pokazali ovi izbori, odlazim iz Sabora, važnije je pokazati kako se upravlja gradom. U Klubu imamo odlične ljude i oni će u Saboru raditi posao oporbe. Ne preuzimam funkciju u gradu, nitko od nas ne preuzima funkciju, idem u Skupštinu. Dogovorit ćemo se tko će umjesto mene u Sabor.”